Hokkaidová nátierka (recept)
Je jeseň, zberáme úrodu zo záhrady (alebo možno len zo supermarketu :-)). Ak máte hokkaido, pripravte si túto nátierku:
Suroviny:
- 1/4 tekvice hokkaido, trocha oleja (olivový, slnečnicový), soľ, 4 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 1 PL kyslej smotany
Postup: Tekvicu nakrájať na menšie kúsky (aj so šupou) dať na plech, pokvapkať olejom a piecť v rúre 15 minút pri 250°C. Dužinu oddeliť od šupy, pridať cesnak, trochu oleja, osoliť, okoreniť, všetko rozmixovať. Pridať petržlenovú vňať, 1 PL kyslej smotany. Natrieť na hrianky alebo celozrnný chlieb.
Dobrú chuť praje Dominika Fajnorová st.
Tekvica hokkaido obsahuje:
- betakarotén,
- vitamín A,
- draslík,
- luteín,
- zeaxatín (dobrý na oči),
- vápnik,
- železo,
- horčík,
- fosfor,
- vlákninu.
Hodí sa aj pre diabetikov, je nízkokalorická.
Comments are closed.